Zamárdiról

Városunk Magyarország egyik legszebb táján, a Balaton déli partján található.

A vízben és a parton minden korosztály éven át talál sportolási lehetőségeket: szörfözés, csónakázás, vízibicikli, horgászat, strandolás, korcsolyázás, fakutyázás, kalandpark, air ball, paintball, lovaglás, kerékpározás, tenisz, íjászat, gokart, strandröplabda stb.
Zamárdi erdös lankáin kijelölt turistaútvonalak segítik a gyalogos, kerékpáros és lovas túrák résztvevőinek tájékozódását. Júliusban és augusztusban a Tourinform iroda a „Zamárdi séták” ingyenes túravezetés keretein belül mutatja be az érdeklödöknek a település nevezetességeit.
 
A Kö-hegyi kilátóból csodálatos panoráma nyílik a Tihanyi-félszigetre, tiszta idöben pedig a csillogó víztükörre Kenesétöl Badacsonyig és déli irányban a Somogyi dombságra. A várost körülölelö dombok szölöskertjei finom borokkal hívogatnak.
Ha már Zamárdit választotta, csökkentse nyaralásának kiadásait a „Zamárdi kártyával”. Számos szolgáltatást kedvezményesen vehet igénybe az egész család.
Zamárdi a Balaton déli partjának egyik legszebb, családias üdülöhelye. Autópályán (M7), közúton, vasúton, komppal egyaránt könnyen megközelíthetö.
 Különleges vonzereje a gyermekes családok számára ideális több kilométer hosszú gondozott, vizesblokkokkal ellátott, füves strand, és az ingyenes parkolás. De Zamárdi több ennél! Színvonalas szálláshelyekkel, éttermekkel és jó programok színes választékával várjuk vendégeinket.
  A strand használata és a parkolás a város egész területén ingyenes. A fürdövendégek biztonságát és kényelmét ingyenes orvosi ügyelet és vízimentöszolgálat biztosítja. A kikötö csónakok és kishajók fogadására alkalmas. 

Programok, látnivalók a környéken :

( kattintható linkek )